Illalla ennen paluulautan lähtöä poikkesimme vilkaisemassa vielä talviunillaan ollutta Kärdlan uutta vierassatamaa. Tukkiankkuri toivottaa maitse saapujat tervetulleiksi satama-alueen kivetyksen reunalla:

01-normal.jpg

Sataman aallonmurtajan aukossa on tyypilliset vihreä ja punainen merkki, joista ensinmainittuun on yhdistetty alempi linjataulu. Ylempi valkovihreä linjataulu, joka ei siis näy tässä kuvassa, jää rakennetun sataman taakse. Pistolaitureissa on aisapaikat, ja laitureilla on saatavana sähköt ja vesi:

02-normal.jpg

Yleiskuva satama-altaasta. Satamassa on kolme pistolaituria lukituilla porteilla varustettuina. Myös aallonmurtajalle/piirille voi kiinnittyä:

03-normal.jpg

Sataman sähkötolpat näyttävät tältä (kuva aallonmurtajalta):

04-normal.jpg

Satama-altaan perältä löytyy mm. imutyhjennyspiste ja lukittu tankkauspiste:

07-normal.jpg

Sataman muoviset lähestymisviitat olivat vielä maissa. Ne ovat nykaikaiset ja aika komeat. Sekä lateraali- että kardinaaliviitoissa on vanhanajan koreja muistuttavat huippumerkit. Lisäksi viittojen päällä on piikit estämässä lokkien vessaistuntoja. Näistä lähti sittemmin aloite Liikennevirastolle/entiselle Merenkulkulaitoksen väylätoiminnolle. Toiveissa on, että tämä käytännöllinen viittamuoti leviäisi kokeiluun meillekin päin:

08-normal.jpg

Sataman tuntumasta löytyi myös varsin mukava ruokapaikka Rannapaargu, jota voin lämpimästi suositella muillekin vene- ja autoturisteille:

10-normal.jpg

Kympin hintaisessa lohiannoksessa hinta/laatu-suhde oli kohdallaan:

11-normal.jpg

Ihana pääsiäisjälkkärini Kärdlan Rannapaargussa:

12-normal.jpg