Pitkän kuuman kesän uhkaillaan päättyvän tähän päivään siten, että loppuviikko on jo huomattavasti epävakaisempi. Vielä ehti hypätä paattiin ja suunnistaa myöhäiselle lounaalle Ison Vasikkasaaren Gula Villaniin.
Ravintola Gula Villanilla on oma vieraslaituri, jossa on peräpoijuja molemmin puolin. Laiturin lähestyminen tapahtuu merikartan mukaan:
Itse ravintola on idyllinen vanha huvila, jonka tarkkaa rakennusvuotta en tähän hätään onnistunut löytämään, mutta ravintolan nettisivuilla se mainitaan 1800–1900-lukujen vaihteessa rakennetuksi:
Huvilan on rakentanut pankkikamreeri Alfons Landén (1867–1929). Vuoden 1922 paikkeilla suuri osa saaresta Gula Villan mukaanlukien siirtyi Nygrenin suvun omistukseen, ja vuodesta 1985 tilan on omistanut Espoon kaupunki.
Moni muukin oli tullut tänään kanssamme samoihin aatoksiin, ja ravintola oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Meille vapautui juuri sopivasti ulkopöytä edellisten asiakkaiden poistuessa. Vesibussilla saapui pian uusi lasti saareen tulijoita, ja syntyi jo pientä jonoa. Suosio ei ole ihme, sillä muun hyvän ohella tällainen terassi on kaikessa ilmavuudessaan juuri korona-aikaan sopiva:
Listalta löytyi hellepäivään sopiva saariston salaatti savulohella ja retiisisiivuilla. Ravintolan suosiosta huolimatta ruokaa ei jouduttu odottelemaan pitkään. Hyväähän tämä oli:
Ravintolan huvilamainen miljöö oli siisti ja kaunis kukkineen ja koristeineen:
Ravintolan vieraslaituri erottuu opaskartassa saaren läntisen niemen kärjessä:
Vieraslaituri täyttyi iltaa kohti. Erityisesti pienveneilijöitä oli sankoin joukoin liikkeellä. Ei ihme, sillä tuuli oli edelleen kohtuullinen (E5) ja tänne pääsee siirtymään sisäsaariston suojassa.
Lisätietoja paikasta löytyy ravintola Gula Villanin nettisivuilta: http://www.gulavillan.fi/.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.