Laskeskelin, että Helgalla yhteensä kuusi henkilöä eli ennätysmäärä porukkaa hommissa tänään: keulakaiteen hitsaaja, vessaremontin tekijä, veneen entinen omistaja, joka kävi hakemassa lämppärin huoltoon, kaksi avuliasta veneily-ystävääni eli "tekniikan pojat", sekä luonnollisesti allekirjoittanut kippari ja varustamon omistaja itse.

Septitankin tekijä Arifin kävi hitsaamassa ratkenneen st-puolen keulakaiteen kuntoon:

DSC_0957-normal.jpg

Työ oli hyvin ammattimaista, enkä voi olla kuin erittäin tyytyväinen tähän kaidepaikkaan:

P5291659-normal.jpg

Vessan asentaja TH-Huolto kävi sovittamassa septitankkia paikoilleen:

DSC_0994-normal.jpg

Mitoitukset olivat oikein, ja hyvin se sinne sopi. Vessan rakentaminen alkaa sitten huomenna.

P5291664-normal.jpg

Muita loppuviikon töitä ovat olleet mm. kannen perusteellinen puhdistus, veneen yläkylkien kiillotus ja vahaus, pressukuomun päälle laitto, kajuutan pöydän ja hyllyjen öljyäminen, kajuutan sohvaryhmän ympäriltä seinien öljyäminen, puuttunut letkuklemmari trimmiputkeen, trimmien kiinnitysten ruuvien tarkistukset, usean pikku yksityiskohdan kiillotus, kytkentöjen tarkistus ja repaleisten rekisteritunnusten irrottaminen. Föönillä ja teräslastalla vanhat kuivuneet tarrat irtosivat helposti:

DSC_0974-normal.jpg

Säät ovat suosineet telakkatöitä, ja Helga-neiti on tässä vaiheessa jo aivan toisen näköinen kuin miltä se näytti talvella. Aihetta on poseerata myös juuri läpäistylle runkokatsastukselle.

DSC_0998-normal.jpg