Helgan vuosikatsastusta edeltävällä työlistalla oli ollut tänä vuonna vain kolme kohtaa:
1) Perävalon kuoren korjaaminen säröliimalla. Säröistä katsastaja oli huomauttanut vuosi sitten.
2) Polttimoiden vaihtaminen etu- ja perävaloihin. Palaneet polttimot olin todennut vesillelaskun/koeajon yhteydessä.
3) Jauhesammuttimen uusiminen. Vanhalla sammuttimella oli tullut paineastia-asetuksen mukainen 10 vuoden rajapyykki vastaan.

Kaksi ensimmäistä kohtaa tuli hoidettua jo Pellingin-reissulla, vain sammutinkaupassa käynti puuttui.

Sammutinkaupasta lähti mukaan uusi samanmerkkinen sammutin kuin edellinenkin oli ollut. Se sopi vanhaan telineeseen, josta olen kovasti tykännyt. Varateline tuli tietty mukana. Uudessa sammuttimessa on yläosa muovia, johon korroosio ei pääse iskemään venekäytössä. Tuliterä sammutin on nätti ja naarmuton kuin punainen karkki veneessä!

P6030514.jpg

Vanha venesammutin meni hölskyttelytestistä läpi. Metalliosissa on pientä hapettumatäplää, mutta ei päällisin puolin mitään sen vakavampaa. Siirsin venesammuttimen kotikeittiöön. 

P6030508.jpg

Keittiön vanhan sammuttimen puolestaan kiinnitin koputtelujen ja ravistelujen jälkeen kotona ulkogrillille. Eihän tämä nyt ihan sama asia ole kuin se, että joka paikassa olisi tuoreet sammuttimet, mutta useilla ei ole sammuttimia näissä paikoissa ollenkaan. :)

P6070026.jpg

SVK:n katsastaja tsekkasi uuden sammuttimen ja monet muutkin varusteet. Myös ajovalot tarkastettiin. Kaikki oli kunnossa, ja leima tuli taas vuodeksi eteenpäin. :)

P6090053.jpg