Olin ennustanut suureen ääneen, että kylmä kevät taittuu helatorstain viikonlopuksi, jolloin marinerit ovat lähdössä Prangliin. Tavoitteena oli saada paatti vesille siihen mennessä, sillä mukaan oli päästävä. Olen pahasti allerginen veneenlaitolle räntäsateessa tai näpit kohmeessa. Onneksi ennustus alkoi näyttää toteutumisen merkkejä hyvissä ajoin, ja keli lämpeni vappupäivänä. Tuli NIIN mun veneenlaittokelit!

Sunnuntaina, vappupäivänä 1.5. Helga paljastui talvipaketista. Kiitokset raksapuolen hommista Eijalle ja Mikolle jälleen kerran! :)

Taysi01.jpg

Maanantaina 2.5. työt jatkuivat paatin pesulla ja vahauksella ja lukemattomilla muilla pikkuhommilla. Suomenojan paksut pölyt saivat kyytiä! Telakalla tuli 13 tunnin työpäivä.

Taysi02a.jpg

Tiistaina 3.5. maalasin pohjan ja vetarin. Pohjan maalaus oli helppo nakki vuosi sitten tehdyn peruskunnostuksen jäljiltä. Vajaa purkki meni pehmeää Hempel Basicia ja lähes saman verran tinneriä. Kuomun kaarten kiinnitykset tuli korjattua. Moottorin vesipumpun kansi sai uuden näppärämmän kiinnityksen, pitkät pultit ja siipimutterit. Kuomun korjausompelu valmistui. Ynnä muuta, ynnä muuta. Uskalsin jo buukata Karttusen huomiseksi. Hommissa vierähti jälleen pyöreät 13 tuntia.

DSC_2124.jpg

Keskiviikkona 4.5. kello oli soimassa aikaisin. Vuorossa oli ensin peräöljyjen ja proppujen tiivisteiden vaihto. Vanha peräöljy näytti ihan öljyltä, kaikki sikäli kunnossa! Tilalle meni uudet Volvon omat öljyt. Sitten pikapikaa vesillelaskun valmistelut. Pian Helga jo kellui, ja vieläpä aikataulussa! Kiitos Klasulle jeesauksesta rutistuksessa!

Koeajo kotisatamaan osoitti, että kaikki olennainen toimii. Viime kaudella hiipuneet tehot olivat jälleen tallella pa-puolen putsauksen ansiosta! Etu- ja perävalo olivat pimeinä, mutta ei hätää, ankkurivalollakin pärjää toistaiseksi. Kotisatamassa vielä löpön+veden tankkausta ja veneen varustelua kaikin puolin asuttavaksi ja matkakuntoiseksi. Venehommissa vierähti 18 tuntia, ennenkuin vihdoin aamuyöllä sain pään hetkeksi tyynyyn.

Taysi04.jpg

Helatorstaiaamuna 5.5. puolentoista tunnin tirsojen jälkeen Viron kohteliaisuuslippu ylös ja startti eskaaderille! Marineriporukan kokoontuminen oli Porkkalan Lähteelässä, mistä otettiin kurssi ulos ja keulat kohti Pranglia. 

DSC_2171.jpg

Perjantain 6.5. Helga vietti Pranglissa marineriveneiden komean rivin jatkona. Kipparilla riitti satamassa aktiviteettia, ja illalla tein myös etukuomun 1. vaiheen kyllästämisen, sillä aikataulusyistä olin lähtenyt liikenteeseen kyllästämättömällä kuomulla. Meitä oli yhteensä yhdeksän venettä paikalla. Veneet vasemmalta oikealle: Helga, Ohta, Elisabeth, Meri-Neppis, Wellamo, Sirius, Helmi, Rumbalotte ja Marinett II.Taysi06.jpg

Lauantaina 7.5. Helga ja Ohta siirtyivät Pranglin saarelta tutun luostarinraunion päätykolmion tuntumaan eli Piritalle Kalevin pursiseuran satamaan.

Taysi07.jpg

Piritassa nukutun yön jälkeen keula kääntyi paluumatkan suuntaan. Olipas tiukka mutta antoisa ja erittäin täysipainoinen viikko, ja todella onnistunut reissu Viroon! Ja kaikki vimpan päälle upeassa veneilysäässä. Hieno aloitus jo kolmannelle kaudelleni Helgan kanssa!