Syyskuun toiseksi viikonlopuksi kalenteriin oli merkattu Marinereiden syystapaaminen Porvoossa. Menomatkalla oli huikeat biksukelit!!

02_Esplahti.jpg

Poutapilvinen stadin siluetti jäi paapuuriin jo alkumatkasta välillä Espoo - Porvoo.

03_Stadi.jpg

Porvoonjoella. Kuva: S. Harkke

IMG_1883.jpg

Porvoon satamaan kokoontui yhteensä 12 marinerivenekuntaa: Cassy, Christina, Elisabeth, Helga, Helmi, Meri-Neppis, Ohta, Rumbalotte, Saga ja Sirius sekä autokyydillä Saukko jaTUR35. Kuva: K. Salkola.

04_Satamat.jpg

Tuoreinta jäsenyyttä edusti Family Cruiser m/y Saga, joka teki marinerimatkan Köpikseen kesällä 2016. Kuva: K. Salkola.

05_Saga.jpg

Lauantaina klo 11.00 ohjelmassamme oli opastettu Kuninkaita ja tsaareja -kierros vanhassa kaupungissa. Historiallinen miljöö sai menneisyyden tapahtumat elämään. Kuva: K. Salkola.

06_Torilla.jpg

Vanhankaupungin kierroksemme päättyi päättyi keskiaikaisen Porvoon tuomiokirkon liepeille. Kuva: K. Salkola

Porvoo%202016_KLS6019035.jpg

Kirkossa oli mukavat penkit. Kuva: K. Salkola.

07_Kirkossa.jpg

Iltapäivällä klo 15.00 kierros jatkui Näsinmäen hautausmaalla, jossa kuulimme tarinoita sinne haudattujen merkkihenkilöiden elämästä. Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin hautapaikka on suureellisuudessaan omaa luokkaansa.

08_Runeberg.jpg

Eugen Schaumanin haudalla on kaksi kuulaa, toinen Bobrikovin ja toinen Schaumanin oma.

09_Schauman.jpg

Lauantain illanvietosta toivuttuamme viimeinen käyntikohde ennen paluumatkalle lähtöä oli Brunbergin suklaapuoti vanhassakaupungissa. Alkuasukkaan mukaan hinnat ovat kuulemma samat kuin tehtaanmyymälässä, joka kuitenkin on sunnuntaisin kiinni.

11_Brunberg1.jpg

Suklaansaalistajia oli liikkeellä pilvin pimein. Oma saaliini oli riisisuklaata, kanelitoffeeta, salmiakki-sitruunatoffeeta ja sokeritonta suklaata, alle 10 ekee koko potti.

12_Brunberg2.jpg

Parasta Brunbergillä käynnissä oli se, että tehdyt ostokset säästyivät ainakin kotiin asti. Vapaat maistiaiset veivät makeanhimon pitkäksi aikaa. :)

13_Brunberg3.jpg

Paluumatkalla taivas oli jo pilvessä ja villapaita käytössä.