Laiturinaapuri kävi juttusilla. Hän oli aivan sattumalta löytänyt tämän blogini etsiessään vinkkejä kuomun kyllästämiseen ja tunnistanut sitten kuvista laiturimme. Pääsin muistelemaan Sasu saunasuoja -kokeilua vuosien takaa: homeenestohan oli erinomainen mutta vedenpitävyys valitettavan heikko.

Taisin myös lupailla blogin päivittämistä tauon jälkeen, jos tunnukset vielä löytyvät. Joten pienen tauon jälkeen täällä sitä taas ollaan.

Naapuri mainitsi kyllästäneensä kuomunsa Motonetin kyllästeellä, joten päätin itsekin kokeilla sitä ihan vain vaihtelun vuoksi. Viime vuosina käytössäni on ollut tilanteen mukaan joko Bilteman tuotteet tai pesulan ostopalvelu.

IMG_20210622_133728.jpg

Pari 500 ml:n pulloa riitti sekä etu- että takakuomun kyllästämiseen, ja puolisen pulloa taisi vielä jäädä ylikin. Hinta oli edullinen, 8,99 e / pullo. 

Motox Marine oli helposti kankaaseen imeytyvää eikä niin valuvaista kuin Bilteman vastaava aine, joka "perustuu parafiiniin ja vahaan". Motox Marine on tuoreenakin väritöntä, kun Bilteman kylläste on tuoreena valkoista mutta värittömäksi kuivuvaa..

Havaitsen tässä jopa hienoista veneilyromantiikkaa. Mikä onkaan ihastuttavampaa kuin kotipihalla vehreän omenapuun alla alkukesän kauniissa säässä tehdä tällainenkin kevyt askare.

IMG_20210622_134913.jpg

Lisään myöhemmin tähän jatkoksi kokemukseni siitä miten mainittu kylläste suoriutui tehtävästään – rehellisen kokemukseni, sillä tuotteen myyjillä ei ole osuutta tähän(kään) juttuun.

LISÄYS:

  • Motonetin kylläste on piti hyvin pintansa heinä-elokuun vaihteessa alkaneissa sateissa. Edes katolle kertyvä lammikko ei vuotanut läpi.
  • Sateiden jatkuessa kattolammikko alkoi tiputtaa. Koska minulla sattui olemaan vanhaa Star brite PTFE -kyllästettä pullon pohjalla, lisäsin sitä lammikon pohjan kohdalle kankaan kuivuttua, ja taas pysyivät sisätilat kuivina.
  • Summa summarum: ihan ok ja edullinen peruskylläste. Vaikka eri tuotteiden vertailuun ei nyt olekaan mahdollisuutta, niin ei tämä ehkä ole kalliimmassa hintaluokassa painivan Star briten veroinen aine, mutten sitä odottanutkaan.